Shopping Cart

Pogosto zastavljena vprašanja

Splošne informacije

Kdo upravlja s spletno knjigarno knjigarna.net?

Spletna stran knjigarna.net je v lasti in upravljanju podjetja:
Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
tel: 05 169 90 70
e-pošta: info@desk.si


Plačila

Katere vrste plačila so na voljo?

Izbirate lahko med naslednjimi vrstami plačila:

  • po povzetju
  • po predračunu
  • preko Paypala

Cene in dostava

V spletni knjigarni dostavljamo blago preko Pošte Slovenije. Dostavo zaračunavamo po njihovem ceniku in sicer po sledeči tabeli:

Izbirate lahko med naslednjimi vrstami plačila:

NaročiloPoštnina
do 35 €4,48 €
nad 35,00 €brezplačno

Pri vsakem naročilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna dodatnih 1,14 € za prenos sredstev

Cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta, se cene na spletni strani spreminjajo pogosto in hitro. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cene so predstavljene kot redne in spletne. Redne cene so tiste, ki jih določi založnik. Spletna cena pa je cena, ki velja za nakup v spletni knjigarni ob 100 % plačilu z gotovino oz. plačilu predračuna z nakazilom na TRR. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike. Spletne cene so odvisne od statusa, ki ga ima kupec v knjigarni. Seznam splošnih popustov je objavljen spodaj. Na določene knjige pa imajo nekateri kupci občasno dodatne popuste. Cena z dodatnim popustom se uporabniku prikaže ob prijavi v sistem. V nasprotnem primeru je prikazana običajna spletna cena, ki velja pri prvem nakupu. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub naporu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru oz. v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige (ZECK), ki velja od 26. avgusta 2014, je cena šest (6) mesecev po izidu nespremenjena in enotna na vseh prodajnih mestih.


Vračila in reklamacije

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga na e-naslov narocila@desk.si sporoči, da odstopa od pogodbe in mu ob tem ni treba navesti razloga za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega naročila (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

POMEMBNO

Ob vračilu artikla prodajalcu (Desk d.o.o.), morate priložiti reklamacijski zapisnik, ki ga lahko sestavite sami.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je podjetje Desk d.o.o., Kosovelova 36, 6310 Izola.

Blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno oz. drugo ustrezno varno embalažo). Priporočamo, da blago vrnete preko dostavne službe, ki omogoča sledenje vaše pošiljke.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen kadar je vnaprej dogovorjeno drugače.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Napotki za vračilo blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato omogočamo (v okviru zakonskih določil) možnost vračila blaga – odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, iz katerega je razvidno, na kaj bodite pozorni pri nakupu:

  • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler se ne prepričate, da je artikel ustrezen,
  • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku,
  • vidne sledi uporabe blaga (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za vračilo.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete in ga pregledate. V primeru, da vam ne ustreza oz. da bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru nakup reklamirate.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, da v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate pri kurirski služni sprožiti postopek reklamacije. To storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli, ne da bi karkoli dodali ali odstranili. Uslužbenec pošte bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Vračilo sredstev

Na osebni račun kupca bomo vrnili dejansko vplačana sredstva. Če je bil pri nakupu predložen darilni bon, se ta vrne na račun kupca v spletni knjigarni.

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 25 EUR

Aktivni kuponi

DENTON20

Knjige za darilo

Primerne knjige za darilo

100% Varna plačila

PayPal / MasterCard / Visa