Shopping Cart
Diane Chamberlain

Knjige Diane Chamberlain

Priznana avtorica, ki je napisala je več kot trideset romanov prevedenih v več kot dvajset jezikov. Pisateljica je nekdanja socialna delavka in psihoterapevtka. Ustvarja napete zgodbe, ki vznemirjajo bralčev um in se dotaknejo srca.

Pisateljski začetki

Kot otrok je neprestano brala in ker je imela bujno domišljijo, je začela pisati knjige. Po nekaj neuspelih novelah je pisanje odrinila in se posvetila študiju.

Odraščala je v bližini obale New Jerseyja in to okolje je našlo pot tudi v njene romane. Kot srednješolka je rada brala romane Victorie Holt, pa tudi romane Sinclaira Lewisa. Prav ta dva avtorja sta jo oblikovala v pisateljico, kakršna je danes. Holtova jo je navdihnila z gotskimi romancami, medtem ko jo je Lewis navdušil s preučevanjem likov in družbenih vrednost.

Šolanje je nadaljevala v San Diegu, kjer je doštudirala socialno delo s poudarkom na socialnem delu v zdravstveni dejavnosti. Zaposlila se je v bolnišnicah, kjer je pri delu izredno uživala. Preden se je popolnoma posvetila pisateljevanju, je živela v državi Virginija in vodila psihoterapevtsko prakso ter nudila pomoč mladostnikom.

Zamisel za prvo zgodbo se ji je porodila že v najstniških letih in ko je nekoč čakala v čakalnici pri zdravniku, je iz torbe potegnila blok in pisalo ter zgodbo začela pisati. Od takrat je pisanje romanov njena strast. Opravila je tečaj ustvarjalnega pisanja, vendar sama pravi, da je pretežno samoukinja. Prvi roman je pisala štiri leta, nato so minila še tri leta, preden je bila knjiga objavljena. Za svoj prvenec je leta 1989 prejela nagrado RITA.

Značilnosti njenih romanov

Zgodbe Diane Chamberlain so polne preobratov in presenečenj, hkrati pa se dotaknejo bralčevih čustev.

Njene knjige težko razvrščamo v določeno zvrst – nekateri so sodobni, drugi so zgodovinski romani, nekateri so psihološki ali celo fantazijski. Njihova skupna točka pa je usmerjenost na medsebojne odnose: med moškimi in ženskami, med starši in otroci, med brati in sestrami, med prijatelji in sovražniki. Avtorico namreč navdušujejo načini, kako se ljudje spopadajo z življenjskimi izzivi in preizkušnjami kot posamezniki in v odnosu z drugimi ljudmi.

Bolezen

Pred več kot dvema desetletjema je Diane Chamberlain zbolela za revmatoidnim artritisom, ki je korenito spremenil način njenega ustvarjanja. Do novega načina zdravljenja, je bila za pisanje romanov prisiljena uporabljati programsko opremo za prepoznavanje govora. Po novem načinu zdravljenja pa spet zmore pisati samostojno. Vesela je, da nima težje oblike bolezni, saj kljub težavam zaradi revmatičnega artritisa lahko uživa v vsakodnevnih dejavnostih in se udeležuje službenih potovanj.

Sedanjost

Trenutno živi v Severni Karolini in to okolje vključuje tudi v svoje romane. Živi s partnerjem, ki je fotograf in filmski ustvarjalec ter shetlandskim ovčarjem. Življenje ji pogosto popestrijo tri odrasle partnerjeve hčerke in vnuki. Pri pisateljevanju ji je najbolj všeč to, da se s svojimi besedami lahko dotakne svojih bralcev. Želi si, da bi bralci začutili njene zgode in ob branju njenih romanov preživeli prijetne ure.

Pri založbi Meander so doslej izšli trije romani Diane Chamberlain, jeseni 2022 pa izide četrti.

Knjige Diane Chamberlain

Skrivna sestra

Ganljiva družinska zgodba, ki bralce zasvoji in potegne vase že na prvi strani. Glavna junakinja odkrije mrežo laži, ki je zaznamovala njeno družino, nato se in ob številnih preobratih mreža počasi razpleta.

Knjige Diane Chamberlain - Skrivna Sestra

Z romanom  Skrivna sestra se bralci spustijo v pravi vrtiljak čustev, ki jih doživljajo skupaj z junakinjo, saj ob očetovi smrti, spoznava tudi hude družinske skrivnosti. Diane Chamberlain tudi v tem romanu bralce neizogibno prevzame s prepričljivim pripovedništvom, saj knjigo težko odložijo, dokler zgodbe ne preberejo do konca.

»Ni pomembno, koliko ljudi te ima rado, je pomislila, če ne moreš iskreno povedati, kdo resnično si, si vendarle sama.«

— Diane Chamberlain

Hči iz prihodnost

Izredno dinamična in navdihujoča zgodba, ki presega meje stvarnosti.

Diane Chamberlain spretno poveže potovanje v času s čudovito zgodbo o materinski ljubezni ter o tem, kaj je mati pripravljena tvegati za svojega otroka.  

Roman je izvrstna mešanica znanstvene fantastike in zgodovinskega romana ter vsebuje ganljivo družinsko dramo, pri vsem tem pa nobena zvrst ne prevlada. Avtorica oblikuje imenitno in logično izhodišče za potovanje v času, ki razburka bralčevo domišljijo in v njem vzbudi dvome in upe o mogočem ali nemogočem, o znanosti in fantastiki; spodbudi ga k razmišljanju. Zaključek zgodbe je sicer predvidljiv, toda v bralcih vzbudi prijetno zadoščenje.

»Oboje me je opominjalo, da so v ogromnosti univerzuma moje težave, ne glede na to, kako boleče so, zelo, zelo majhne.«

— Diane Chamberlain

Velike laži v malem mestu

Jeseni 2022 izide naslednji roman Diane Chamberlain Velike laži v malem mestu, ki pripoveduje zgodbo o dveh umetnicah na ameriškem jugu. Restavriranje stenske poslikave je literarno sredstvo, s katerim avtorica spretno povezuje različna časovna obdobja, junake in zgodbo.

Pripoved odlikuje izvrstno pripovedništvo Diane Chamberlain, pristna in večplastna ter napeta zgodba z nepozabnimi junaki in temami: prijateljstvo, rasizem, predsodki, nove priložnosti, iskanje lastne identitete, duševno zdravje in sprijaznitev s preteklostjo. Roman priporočamo bralcem, ki cenijo zagnane, močne ženske like in tiste, ki so jim všeč zgodovinske tematike z malce romantične ljubezni.

»Ideje za zgodbe se pojavijo iz različnih virov in ko v posamezni zgodbi liki oživijo, le-ti zgodbo nepričakovano preobrnejo. V svojih romanih se na razplet zgodbe vedno zanesem na pomoč glavnih junakov.«

— Diane Chamberlain

Kateri roman pisateljice Diana Chamberlain je vam najljubši?

 

 

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 25 EUR

Aktivni kuponi

DENTON20

Knjige za darilo

Primerne knjige za darilo

100% Varna plačila

PayPal / MasterCard / Visa